Sedacija pacijenata

ZAKAŽITE BESPLATAN PREGLED I KONSULTACIJU

Sedacija pacijenata

Bez stresa do lepog osmeha i zdravih zuba?!

 

Strah je prva emocija koja se javlja i bez prisustva bola.On je karakteristican povećanim brojem otkucaja srca u minuti, povišenim pritiskom, znojenjem, osećajem nelagodnosti ili mučnine u želucu, osećajem nedostatka vazduha, uznemirenošću i drhtanjem. Može biti toliko izražen da zbog njega odustajemo od posete stomatologu. Često se javlja i pre nego što smo ušli u stomatološku ordinaciju. Tokom celog zahvata prisutan je u većoj ili manjoj meri.

 

 

Zbog straha i manje bolni nadrazaj doživljavamo kao izrazito bolan i teže ga podnosimo. Danas je moguće postići odsustvo straha tokom stomatološkog zahvata, postupkom svesne sedacije.


Svesna sedacija je predviđena za veće i teže stomatološke zahvate (implantologija, operativni zahvati, vađenja), kao i za zahvati dužeg trajanja.

Svesna sedacija podrazumeva minimalno smanjenje razine svesti. Pacijent izgleda budno i svesno, otvara oči na poziv i odgovara na postavljena pitanja, ali nije svestan toka vremena niti oseća strah. Pritom mu ne smetaju zvukovi, niti mu je neudobno.

 

 

Pre zahvata, pacijent koji želi zahvat izvesti uz svesnu sedaciju, mora ispuniti zdravstveni upitnik. Zdravstveni upitnik čini određeni broj pitanja kojima se procenjuje opšte zdravstveno stanje. Pacijenti koji zadovoljavaju kriterijume i spadaju u grupu zdravih ili pacijenata s dobro kontrolisanom sistemskom bolešću, mogu iskoristiti prednosti sedacije. Uz to, svaki pacijent dobija pisana uputstva kojih je potrebno pridržavati se pre samog zahvata uz sedaciju.


Zahvati zbog kojih ste morali  vise puta posećivati stomatologa (2–3 puta) sada se mogu uraditi u jednoj poseti zahvaljujući svesnoj sedaciji.


U današnje vreme, svesna sedacija kao takva, ima sve veću važnost u svakodnevnoj stomatološkoj praksi. Sve se češće u svetu primenjuje i za rutinske stomatološke zahvate.

 

Izbegnite stres i osećajte se sigurno!

 

POSTAVITE NAM
PITANJE
Dental Plaza

* * *

DENTAL PLAZA CALL CENTER 00-24

Top